Cитуація навколо посади директора Верхньопетрівецької ЗОШ №2

2

Перед початком засідання сесії Сторожинецької районної ради 24 липня з колективним листом виступили вчителі Верхньопетрівецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Вони розповіли, що у них в педагогічному колективі школи напружена та неоднозначна ситуація. Більше року тому з посади директора було звільнено Маріуц Зінаїду Георгіївну. З того часу до тепер директором школи була Багнян Інна Геромусівна.

12 лютого 2015 року Чернівецький апеляційний суд виніс рішення, згідно якого на посаді директора була поновлена Маріуц Зінаїда Георгіївна. Але в Управлінні освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької РДА наказ про поновлення на її посаді підписали тільки 16 червня 2015 року.

Драма в Верхніх Петрівцях

Педагогічний колектив Верхньопетрівецької ЗОШ №2 розділився на два табори – частина вчителів підтримує Маріуц З.Г., а частина – Багнян І.Г. Цікаво, що думки батьків дітей також різняться.

На нашу думку, гарно прокоментувала ситуацію вчитель Верхньопетрівецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2, колишній директор цієї школи Галина Дмитрівна Ярославська:

“Так, конфлікт відчувається. Напевно, якась є недовіра до бувшого директора школи. Я не хочу нічого поганого сказати ні про бувшого директора, ні про нинішнього.

Мені прийшлося працювати багато років з Зінаїдою Георгіївною. Можна сказати, що ця людина всю себе віддавала школі. Вона дуже багато зробила – і ремонти в школі, і водяне отоплення тощо. Але так склалися обставини, що поселилася недовіра і у педколективу, і у жителів села. Це дуже погано, що так виходить.

Працювала один рік і з теперішнім директором Інною Геромусівною. Хочу сказати про неї тільки хороші слова. Людина розумна, толерантна, ввічлива. Її весь колектив полюбив і то за такий короткий строк. Полюбили учні та батьки.”

Ми не беремося робити висновки в цій ситуації. Тому ми завітали до Верхніх Петрівців та взяли коментарі у обох сторін, як у вчителів, так і у батьків:

В свою чергу, ми сподіваємося, що діти зустрінуть День Знань з гарним настроєм, незалежно від того, хто буде директором школи.

Категорія: Освіта Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ