Сторожинець знову хочуть зробити селом. На цей раз зроблять? #СторожинецьНЕсело!

На фоні виборчої кампанії майже непоміченою залишилася інформація про те, що в найближчий час відбудеться укрупнення районів в рамках другого етапу реформи децентралізації.

Це правильний і, безумовно, розумний крок. Давно пора зменшити до мінімуму кількість чиновників РДА, повноваження яких дублюють повноваження органів місцевого самоврядування.

Фактично ми фінансуємо клас людей, що займаються незрозуміло чим (за рідким виключенням чиновників, що знаходяться “на своїх місцях”).

Але диявол ховається в деталях. Чернівецька область скоротить кількість районів з 11 до 3. Це будуть умовні “Західний”, “Центральний” і “Східний” райони Чернівецької області. Нас цікавить наш “Західний” район, який включатиме в себе Вижницький, Сторожинецький і Путильський райони.

Центром району обласні чиновники пропонують зробити Вижницю…

Приїхали, як то кажуть!

Я уже писав про плани влади зробити все, щоб Сторожинець втратив статус районного центру. Тоді, завдяки суспільному резонансу, піднімалось питання центру госпітального округу і його вдалося вирішити на користь Сторожинця.

Госпітальний округ формується на основі нашої ЦРЛ, яке уже скоро має отримати значне фінансування від Уряду.

По логіці речей, там де має бути центр госпітального округу, там має бути і центр укрупненого району. Але так не сталося!

Центром району планують зробити Вижницю, що фактично робить Сторожинець великим селом, позбавляє нас навіть теоретичної можливості для нормального розвитку, як громади.

Завершилися парламентські і президентські вибори. Повну повноту влади отримала команда Зеленського, вони отримали свого депутата від 202 Округу.

Я маю пряме питання до представників Зе в Сторожинці, до Максима Заремського: де має знаходитися центр укрупненого “західного” району – у Сторожинці чи у Вижниці?

Ви маєте публічно сказати свою позицію. Сторожинчани, які Вас одностайно підтримали, чекають на Вашу позицію.

Всі тези про “географічну” потребу зробити Вижницю центром укрупненого району розбиваються у приклад “Східного” району Чернівецької області (Новодністровськ, Хотинський, Новоселицький, Кельменецький та Сокирянський райони), центр яких планують зробити в Хотині.

“Географія” при визначенні центру району не є визначальним фактором. Визначальним фактором є політична воля.

І сьогодні лише від позиції народного депутата Заремського та команди Зе на Сторожинеччині залежить те, чи залишиться наше місто містом чи стане селом.

Чи виконається рекомендація про те, що місто – центр госпітального округу, має стати центром укрупненого району.

Ми, Сторожинчани, маємо зробити все, щоб зберегти для Сторожинця статус районного центру.

Маємо гуртуватися, тиснути на нову влади і вимагати справедливості, як і в ситуації з госпітальним округом!

З Божою допомогою, у нас все вдастся!

Михайло Шморгун

Категорія: Важливо Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ