Депутати облради звернулися до “Укрзалізниці” через ситуацію з можливим закриттям залізничної станції “Межиріччя”

На другому пленарному засіданні 33-ї сесії Чернівецької обласної ради, яке відбулось 25 вересня 2019 року, депутати підтримали рішення, ініційоване депутатом Василем Любимським, та звернутися до керівництва акціонерного товариства «Українська залізниця».

У зазначеному звернені народні обранці висловили глибоку стурбованість ситуацією, яка склалася довкола низки вантажних залізничних станцій товариства.

Зокрема, у грудні 2018 році правлінням АТ «Укрзалізниця» було затверджено Порядок проведення рейтинг-аналізу діяльності вантажних станцій, згідно якого    залізничну станцію «Межиріччя» Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці, яка розташована в Сторожинецькому районі Чернівецької області, віднесено до категорії малодіяльних вантажних станцій. 

Існує загроза, що таке рішення призведе до додаткових витрат лісових господарств, для яких вищевказана станція є основним майданчиком для відвантаження продукції споживачам, а також може спричинити скорочення чисельності працівників державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство», викликати різке зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також завдати матеріальних збитків приватним підприємцям, які користуються послугами цієї вантажної залізничної станції.  

Відтак, депутати крайового парламенту звернулися до керівництва АТ «Укрзалізниця» з пропозицією переглянути  рішення щодо визнання малодіяльною вантажної залізничної станції «Межиріччя». 

Джерело: Чернівецька обласна рада

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ