Красноїльська амбулаторія має гарну співпрацю з селищною радою

Красноїльська об’єднана територіальна громада охоплює 10 978 жителів, які обслуговуються однією амбулаторіїєю ЗПСМ (Красноїльська) та двома фельдшерськими пунктами (ФП Тражани та ФП Ст. Красношора).    

Tyre Center Сторожинець

Красноїльська амбулаторія ЗПСМ та фельдшерські пункти входять до структурних підрозділів КНП Сторожинецького районного ЦПМСД, які повністю укомплектована штатами: 5 лікарів загальної практики-сімейних лікарів, 18 сімейних медичних сестер, 4 молодших медичних сестер, фельдшер-лаборант та водій.

КНП Сторожинецький районний центр ПМСД тісно співпрацює з Красноїльською ОТГ,  яку очолює сільський голова Драгун Степан Дмитрович.

У 2019 році на базі Красноїльської АЗПСМ був відритий цілодобовий пункт сімейної медичної сестри з надання невідкладної медичної допомоги, у роботу якого залучено 4 сімейні медичні сестри за рахунок коштів Красноїльської селищної ради.

На 2020 рік з місцевого бюджету на виплату заробітної плати медичним працівникам цілодобового пункту виділено 270 тис. грн. та на виплату стимулюючої надбавки суму у розмірі 60 тис. грн.

Також за бюджет Красноїльської селищної ради проводиться виплата заробітної плати фельдшеру-лаборанту амбулаторії ЗПСМ у розмірі 33,3 тис. грн. на рік.

На 2020 рік виділено 220 тис. грн. на оплату енергоносіїв та комунальних послуг для забезпечення сталого функціонування АЗПСМ та ФП Красноїльської ОТГ.

Забезпечується пільгова категорія населення яка проживає на території ОТГ безкоштовними медичними препаратами та медичними виробами на які виділено 108 тис. грн., що повністю задовольняє потребу даної категорії.

З часу початку пандемії Красноїльська селищна рада приймає активну участь в допомозі медикам у боротьбі з СOVID-19. Організовано придбання засобів індивідуального захисту на суму – 30 тис. грн. та виплата одноразової премії працівникам Красноїльської АЗПСМ та ФПів за зразкове виконання посадових обов’язків під час боротьби з коронавірусною хворобою.

Для забезпечення сталого функціонування АЗПСМ та надання населенню якісних медичних послуг Красноїльською ОТГ було профінансовано 10% (11 тис. грн.) від загальної вартості телемедичного обладнання.

Також проведено поточний ремонт приміщення Красноїльської АЗПСМ у розмірі 65,783 тис. грн.  та за кошти селищної ради облаштовано пандус для забезпечення безбар’єрного доступу осіб з інвалідністю.

Категорія: Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ