Сторожинецькі стрітболісти грали на фіналі USL

main

Команда стрітболістів з Сторожинця The Last цього тижня повернулася з фіналу Всеукраїнської стрітбольної ліги (USL), який відбувався 24 серпня в Дніпропетровську.

Всього в команді по стрітболу 4 чоловіки. Троє гравців та один на заміну. В The Last грають сторожинчани Гаврилюк Павло (“БТР”), Гречко Андрій (“Грек”), Заблоцький Сергій (“Бен”) та Постевка Степан (“Пуф”). Ми попросили розповісти хлопців, як вони з’їздили та з яким результатом повернулися:

3

Павло: “Хотів би почати з того, що великим досягненням для нашої команди стало те, що ми взагалі попали у фінал, тому що туди проходять тільки 40 найкращих команд з усієї України. В цьому році в відбіркових турнірах прийняли участь 1332 команди. Коли ми дізналися, що наша команда проходить у фінал – ми дуже сильно зраділи, але одночасно почалися нові проблеми – за які кошти нам добратися, так як спонсора у команди немає, і на всі ігри ми їздимо власним коштом.”

Стрітболісти

Степан: “Нас чекала неблизька дорога – майже 1300 кілометрів. Добиралися спочатку до Львова, де була пересадка на потяг до Дніпропетровська. Загалом подорож зайняла півтори доби. По приїзду ми зняли кімнату в хостелі та перед початком змагань ознайомилися з містом.”

4

Андрій: “Це була нереально крута стрітбольна тусовка, на якій зібралися найкращі болери з усієї України. Ігри в турнірі проводилися на 4 кільця, тобто одночасно проводилося 4 гри. Ми попали в досить складну групу, в якій дві команди були зібрані з гравців професійних баскетбольних клубів, навіть бувших гравців збірної України.”

Cергій: “Тобто ситуація була такою – ми та ще одна любительська команда та дві професійні команди. В важкій боротьбі з професіоналами ми поступилися, але за загальними результатами відставання було не дуже великим – ми отримали одну перемогу та дві поразки.”

7

Андрій: “Треба сказати, що наша команда єдина представляла не тільки Сторожинецький район, а й всю Чернівецьку область.

Степан: “Ця поїздка була для нас надзвичайно стимулюючою – на наступний рік ми хочемо пройти всі відбіркові ігри та знову пробитися до фіналу, так як ми на собі відчули рівень суперництва та побачили власні слабкі сторони та помилки, над якими ще варто працювати та працювати.”

6

Павло: “В Дніпропетровську ми мали змогу поспілкуватися з головою Української стрітбольної ліги Станіславом Світлицьким про те, щоб провести один із відбіркових етапів USL в нашому рідному місті Сторожинець, на що він дав усну згоду, але для цього потрібно буде прикласти багато зусиль і звісно потрібна буде допомога як активної молоді, так і людей, які б змогли фінансово забезпечити проведення такого турніру.”

Сергій: “Відбіркові турніри USL переважно проводяться тільки в обласних центрах або великих містах і для Сторожинця, на нашу думку, це б було великим досягненням як в спортивному, так і в рекреаційно-туристичному плані.”

5

Андрій: “Хочемо подякувати людям, які підтримали нас та допогли нам добратися до Дніпропетровська на фінальну гру – це Василь Білецький, Василь Бойчук, салон “Viknaroff” та районна організація БПП “Солідарність”.

Степан: “Хочу сказати, що Українська стрітбольна ліга – це не просто спортивна ліга, а особливий стиль життя, особливий настрій та намагання бути кращим та завжди прямувати до перемоги. Ми дуже хочемо, щоб молоді сторожинчани долучалися до цього сучасного та перспективного виду спорту та змогли показати себе з найкращої сторони як в районних чи міських змаганнях, так і відбіркових іграх USL.”

2

Павло: “Ми з своєї сторони з радістю підтримаємо всіх, хто має бажання стати стрітболістом!”

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ