Один із кращих волонтерів Червоного хреста – із Сторожинця

main

З 10 по 15 серпня волонтер Сторожинецького районного Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Максим Пансик підвищував свою кваліфікацію у навчальному Таборі Товариства Червоного Хреста України в Одесі.  Ми попросили розповісти про поїздку і про сам захід:

“На початку червня був оголошений Всеукраїнський конкурс «Кращий волонтер ТЧХУ 2015», який проводиться вже не перший рік і складається з трьох етапів. Перший – письмовий опис своєї волонтерської діяльності, другий – створення відео ролика про свою діяльність, третій – детальний план-проект заходу для волонтерів. Роботи оцінювались за чотирма категоріями: переможці; учасники оцінені високими балами; учасники оцінені першою категорією; учасники оцінені другою категорією. Тільки лауреати двох перших категорій запрошувались до участі у Всеукраїнському таборі. Учасників було більше сотні з усіх областей України і чесно скажу, що ні на перемогу, ні на поїздку до табору не сподівався. Але моя робота була оцінена високими балами і запрошення до табору, наче лист щастя, прийшло на мою пошту.

1

Збір проходив на базі відпочинку у селі Приморському Кілійського району Одеської області. Одразу скажу – були години і моря, і відпочинку. Та основний час був відданий вдосконаленню теоретичних знань і практичних навичок волонтерами ТЧХУ. Тренінги, дискусії, робота команд і груп, майстер-класи, квести… Також домедична допомога потерпілим у різних ситуаціях, вивчення законодавства про волонтерську діяльність, взаємодія з іншими благодійними організаціями, допомога соціально незахищеним верствам населення, просвітницька робота, ефективна реалізація напрямків діяльності волонтерів на місцях… І все це у команді з молодими і енергійними однодумцями. Одним словом зрозумів – при наявному досвіді мені, як волонтеру Червоного Хреста, ще вдосконалюватись і вдосконалюватись.

3

Після табору у голові блоки корисної інформації і навичок, а у серці теплі спогади про долучення до великої дружньої родини волонтерів Товариства Червоного Хреста України – молодих люди, які прагнуть допомагати, нести світло і доброту. Альтруїстичні, дружні, готові до самопожертви. Я дійсно знову підняв рівень своєї віри у те, що добрих людей не менше ніж негативних. А ще вони згуртовані і добре організовані.

Волонтери Червоного Хреста

Хочу закликати молодь Сторожинецького району долучатись до волонтерства у Червоному Хресті. Знайте, байдужість і апатія – це потурання всьому негативному. Волонтерство – один з способів проявити свою соціальну активність.”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ