З ПОЧАТКУ БЕРЕЗНЯ на Сторожинеччині ЛІКВІДУВАЛИ 5 ПОЖЕЖ

ДСНС

За 3 місяці 2015 року на території Сторожинецького району виникло 26 пожеж, в яких загинули дві людини. Кількість пожеж за звітний період збільшилась. Якщо у минулому році за аналогічний період відбулося 15 пожеж, то в 2015 році – 26. У більшості випадків причинами виникнення пожеж є: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок та печей, дитячі пустощі з вогнем.

З початку березня на території Сторожинецького району виникло 5 пожеж.

8 березня у селі Бобівці Сторожинецького району горіла суха трава на площі 2 га. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. Завдяки цьому вдалося врятувати 2 господарські будівлі, на які міг перекинутися вогонь.

Також 8 березня у селі Старі Бросківці виникла пожежа в господарській будівлі. Внаслідок спалювання сухої трави, вогонь перекинувся на поруч розташовану господарську будівлю. Пожежно-рятувальний підрозділ с. Бобівці та м. Сторожинець відразу виїхав за місцем виклику. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. На пожежі знищено частково перекриття, пошкоджено стіни будівлі. Рятувальники зберегли від знищення господарську будівлю. Постраждалих немає.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що для виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. Такі пожежі є надзвичайно небезпечні, оскільки вони за лічені хвилини можуть поширитися на значну площу. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

–   будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

–   не залишайте без нагляду розпалене багаття;

–   не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

–   не спалюйте суху траву;

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Джерело: Сторожинецький районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ