10 тисяч гривень за мрію про трактор

10 тисяч

Незважаючи на те, що постійно в ЗМІ є повідомлення та застереження від міліції з закликами не піддаватися на шахрайські дії, жителі району не перестають дивувати, перераховуючи грошові кошти шахраям через банківські термінали та мережу Інтернет.

Зокрема, 3 вересня житель м. Сторожинець звернувся до міліції з заявою про те, що шахрай обманним шляхом заволодів його коштами. Зі слів потерпілого, він знайшов оголошення про продаж трактора на одному з сайтів, який займається продажем техніки і після розмови з продавцем перерахував аванс через банківський термінал на рахунок, який був вказаний в об’яві. Сума була значною – 10 тисяч гривень. Але після здійснення операції зв’язатися з “продавцем” у потерпілого не вийшло. По даному факту відкрито кримінальне провадження.

Також мають місце факти дзвінків людям з намаганням заволодіти їх коштами під приводом різних вигаданих ситуацій, тобто шахрайським шляхом. Наприклад повідомляють, що їхні рідні попали в лікарню або міліцію і потрібно гроші, щоб “вирішити” проблему.

Сторожинецький РВ УМВС звертається до громадян з проханням бути уважними та обережними, не піддаватись на такі повідомлення, терміново передзвонити своїм родичам, про яких була надана інформація (навіть якщо шахраї кажуть не дзвонити), ні в якому разі не перераховувати та не передавати будь-які кошти.

Про факти такого намагання заволодіти вашими коштами потрібно терміново повідомити міліцію за телефоном 102 або 2-19-60. 

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ