Адвокасі – суспільні дії заради змін

main1

Сьогодні, 15.09.15 р., в читальному залі Центральної районної бібліотеки представники товариства “Український Народний Дім в Чернівцях” Дмитро Міцевич та Антон Шкуро прочитали лекцію на тему “Інструменти адвокасі для громадських активістів та громадських журналістів”, куди були запрошені громадські активісти, представники мас-медіа та всі бажаючі жителі міста та району.

3

На заході акцентували увагу на роль та вплив громадських організацій на владу та розповіли, як за допомогою громадських організацій можна досягнути вирішення тих чи інших проблем, а також звертати увагу міських рад на проблеми міста – такі як неправильне паркування, благоустрій та санітарний стан парків, площ або історичної спадщини тощо.

2

Лектори розповіли, як за допомогою громадських організацій правильно формулювати вимоги до влади, наприклад, за допомогою електронних петицій. Хоч електрона петиція не є обов’язковою до виконання, але дозволяє донести думку суспільства до представників влади.

Інстументи Адвокасі

Основні тезиси адвокасі – знаходити однодумців, будувати свою стратегію змін, впливати на прийняття рішень, контролювати владу.

Більше інформації про адвокасі можна знайти за електронними адресами:

Інформація про адвокасі:

www.advohub.org
www.civicinaction.com
www.lobbying.in.ua
www.zounb.zp.ua/node/1831
www.unicef.org/ukraine/ukr/activities_11404.html

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ