Фрагмент стародавнього океанічного світу: показано перший аналіз зразка астероїда Бенну

Вчені старанно працюють над аналізом зразків потенційно небезпечного астероїда Бенну. Перші результати показали, що це, можливо, частина стародавнього водного світу.

WordPressDashboard

Дослідники перевірили шматочки астероїда Бенну, доставленого місією НАСА — Regolith Explorer (Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification and Security).

У розпорядженні вчених понад 1000 частинок розміром понад пів міліметра, 28 частинок розміром більше сантиметра, а розмір найбільшої частки становить 3,5 см.

Зразки Бенну містять велику кількість води, що знаходиться в таких мінералах, як глина, а також багаті на вуглець, азот, сірий і фосфор. Зразки OSIRIS-REx є найбільшим незайманим резервуаром такого матеріалу на Землі.

Зразки OSIRIS-REx відрізняються фосфатною кіркою, яка ніколи раніше не зустрічалася в метеоритах. За словами вчених, такі високі концентрації фосфатів раніше знаходили у позаземних океанських світах.

Наприклад, супутник Сатурна Енцелад містить фосфати, ключовий будівельний блок життя, і їхній рівень набагато вищий, ніж у земних океанах.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Без категорії
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ