Американцю видалили понад 100 личинок із носа

Лікарі використовували різні інструменти для видалення личинок.

У Джексонвіллі, США, нещодавно стався випадок, який шокував як медичну спільноту, так і широку громадськість. Чоловік, який вже кілька місяців відчував дивні симптоми, звернувся за медичною допомогою після того, як 9 лютого у нього почало набрякати обличчя і губи. Виявилося, що причиною його неприємностей були живі личинки в носі та носових пазухах.

Про це пише First Coast News.

За словами доктора Девіда Карлсона, лікарів вразила кількість знайдених личинок – аж 150 штук. Вони харчувалися на внутрішній стороні носа і в носових пазухах, виділяючи екскременти, що призвело до запального процесу у пацієнта. Деякі з них були розміром з кінчик мізинця, що додавало жаху цій страшній ситуації.

Лікарі використовували різні інструменти для видалення комах після того, як спроба витягти їх за допомогою відсмоктування не вдалася. Враховуючи, що личинки знаходилися безпосередньо біля черепа, під головним мозком, існував ризик для життя пацієнта, якого, на щастя, вдалося уникнути завдяки оперативним діям медичного персоналу.

Чоловік припустив, що інфекція сталася після контакту з мертвою рибою, що підтверджує важливість гігієни та обережності в повсякденному житті. Фахівці наголосили, що подібні випадки рідкісні, але підкреслили важливість дотримання заходів щодо запобігання інфекціям, особливо у людей з ослабленою імунною системою.

Після спеціального протипаразитарного лікування чоловік очікує повного одужання.

Джерело: NNews

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ