Маск прогнозує дефіцит електрики у 2025 році через ШІ та електромобілі (відео)

Баченням майбутнього та страхами засновник Tesla поділився на конференції Bosch Connected World. Про виступ підприємця пише New Atlas.

WordPressDashboard

Ілон Маск — генеральний директор та засновник компанії Tesla — виступив у дистанційному режимі на конференції Bosch Connected World. Крім планів компанії щодо розвитку безпілотних автомобілів та людиноподібних роботів, підприємець озвучив побоювання, пов’язані зі стрімким розвитком технологій.

Кількість обчислень ШІ збільшується у 10 разів кожні шість місяців, зазначив Маск. Цей процес не може продовжуватися з такою високою швидкістю вічно, тому він поступово сповільнюватиметься. Оскільки криза напівпровідників світ уже подолала, наступним вузьким місцем стане виробництво електроенергії та робота електромереж, вважає підприємець.

Одночасне зростання популярності електромобілів та ШІ — двох енергоємних галузей, як вважає Маск, створює величезний попит на електрообладнання та виробництво електроенергії. Світ до цього може виявитися не готовим, додає він. При цьому людство, ймовірно, знаходиться на порозі, можливо, найбільшої технологічної революції, яка будь-коли існувала — ШІ продовжить розвиватися.

Виступ Ілона Маска на конференції Bosch Connected World

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ