Остання чергова сесія Красноїльської селищної ради

Сесія в Красноїльську

Вчора, 21.09.15 р., в Красноїльську відбулася ХХХІІ сесія VI скликання, яка стала останньою черговою сесією, проведеною до виборів депутатів місцевих рад.

Питання, що розглядалися на засіданні, стосувалися в переважній більшості тільки земельних питань – регулювання земельних відносин, додержання земельного законодавства на території селища, затвердження проектів землеустрою, затвердження технічної документації та надання дозволю на розробку технічної документації щодо передачі в натурі земельної ділянки тощо.

Також на заході затвердили окремі розпорядження селищного голови.

Згідно порядку денного першим виступив землевпорядник Дмитро Биндю, який наголосив про те, що в селі за всю каденцію нинішньої ради не було вирішено питання централізованого вивезення твердих побутових відходів і сьогодні це одна з найболючіших проблем в селі. Також він розповів, що було приватизовано 35% від загальної кількості земель селищної ради.

main

Депутати питалися, чи є землі для виділення учасникам АТО, на що отримали відповідь, що на надання земельної ділянки в селищну раду поступила тільки одна заява, яка була розглянута тут же на сесії і підтримана депутатами одноголосно. Деякі земельні питання були перенесені на наступну сесію, так як депутати не могли дійти одностайної думки.

На сесії було піднято питання неодноразового звернення жителів селища з проханням відкрити в селі каси для обслуговування населення. Особливі нарікання були від людей старшого віку, які не вміють користуватися терміналами та банкоматами, яких в Красноїльську достатньо.

Деякі питання викликали дуже серйозне обговорення. Вперше за каденцію селищної ради було прийнято рішення виїхати всім складом депутатського корпусу для вирішення земельного питання на огляд ділянки в натурі. До цього виїжджали тільки комісійно.

2

Закінчуючи сесію, депутати підкреслили, що жодного разу на їхній сесії не були присутні голова районної ради, райдержадміністрації або їхні заступники. Депутати зазначили, що їм дуже прикро з того, що районні високопосадовці не знайшли часу бодай один раз відвідати сесію селищної ради. З іншого боку депутати Красноїльської селищної ради подякували депутату Сторожинецької районної ради Дмитру Істратію, який дуже часто відвідував сесії та допомагав у вирішенні нагальних питань.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ