Чому ми не ходимо в бібліотеки?

ЦБС

Декілька тижнів у нас на сайті було розміщено опитування про бібліотеки. Як бачимо по результатах, більшість тих, хто проголосували, Палац знань не відвідує.

Sorry, there are no polls available at the moment.

З проханням розповісти, які зараз справи в Бібліотечній системі району, ми звернулися до начальника Сторожинецької ЦБС Іванни Лугиної:

1

“Центральна бібліотечна система  Сторожинецького району налічує 45 бібліотек – 2 в місті та 43 в районі, які завжди мали свою аудиторію, свого читача. У всі часи. Читачі різного віку – починаючи від дітей і закінчуючи літніми людьми. Запити у них різноманітні, література різних планів – українська, світова, сучасна, класична, науково-популярні видання, технічна література. Останнім часом часто цікавляться літературою сільськогосподарського напрямку, такою як городництво, садівництво, квітникарство. Багато цікавляться дизайном ландшафту.

Нажаль, фонди застарілі і нової літератури на дані тематики дуже мало. Тому виходячи з наших можливостей, ми намагаємося виписувати періодичні видання. Наприклад, журнали “За рулем”, “Огородник”, “Дім, сад, город”.

Перелік найменувань періодичних видань великий. Намагаємося по кожній галузі виписувати якесь видання. Нажаль, не на все вистачає коштів на задоволення потреб кожного користувача бібліотеки. В той же час завдяки районній владі ситуація не гірше, ніж в інших районах, а деколи навіть краще.

На щастя, у нас є Інтернет-центри. Як в районній бібліотеці, так і в деяких сільських бібліотеках, де наші читачі можуть доповнити з мережі Інтернет необхідною інформацією отриману друковану продукцію.

Стимулюючим засобами до активізації творчості є участь бібліотек у всеукраїнських конкурсах та акціях. В бібліотеках ЦБС оголошена всеукраїнська акція “Бібліотека Українського воїна”, в рамках якої наші воїни у зоні АТО отримали безкоштовно 200 примірників книг.

Створення позитивного іміджу бібліотек серед читачів-дітей сприяє Всеукраїнський конкурс “Найкращий читач України”. В цьому році на заключному етапі конкурсу перемогу здобула читачка Районної бібліотеки Катерина Крилюк.

Оцінити досягнення та успіхи бібліотек Сторожинеччини мали змогу учасники семінару “Школа директорів” Центральної бібліотечної системи області, який проводився в Сторожинецькому районі. В ході цього семінару відбувся фаховий візит в бібліотеку села Бобівці, яка презентувала свою діяльність в рамках інформаційно-краєзнавчого проекту “Моє село – моя бібліотека”.

Для того, щоб зацікавити людей книгою чи журналом, працівники бібліотеки організували акцію “Бібліотусівка” і “Бібліотека на вулиці”, в рамках якої проводилися різноманітні заходи на майданчику біля бібліотеки і у парку ім. Ю. Федьковича в Сторожинці, а також у дитячому таборі відпочинку “Вербиченька” у селі Давидівка.

Напередодні професійного свята, – Всеукраїнського Дня бібліотек, – хочу привітати великий бібліотечний колектив та читачів і побажати всім міцного здоров’я, миру, процвітання, натхнення і віри в найкраще майбутнє! “

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ