Військовим заважають тренуватися… грибники

Прибан

На Сторожинецькому полігоні “Прибан” з року в рік постійно виникає одна і та ж проблема – це люди, які ходять збирати гриби на територію військового об’єкту.

“Цивільні, які самовільно заходять на територію полігону – наражають себе на небезпеку. – пояснює начальник полігону “Прибан” Олексій Павлюк. – Особливо в осінній період активізуються “грибники”. Звичайно, не всі грибники порушують кордон полігону з метою збирання грибів. Дехто полює за металобрухтом, дехто просто псує державне майно – лінії передач, кабельні мережі, розподільчі шафи тощо.

Як показує практика, багато осіб не розуміє застережень військовослужбовців про небезпеку і потрапляє в зону, яка знаходиться під обстрілом під час навчань. Великою проблемою є те, що збором грибів займаються і неповнолітні, які в силу юного віку не розуміють, на яку небезпеку можна натрапити. Це відноситься як до залишків боєприпасів, так і до ураження електричним струмом.

tabl

Хочу нагадати, що жителі села Ропча, які 2 травня потрапили в надзвичайну ситуацію на “Прибані” також спочатку розповідали, що вони просто збирали гриби. Не потрібно нагадувати, яка ціна була сплачена за таку прогулянку.

Звертаюся до жителів всіх прилеглих до полігону сіл – вимагаємо дотримання елементарних правил безпеки. На протязі всього кордону полігону встановлені попереджувальні таблички: “ЗАБОРОНЕНА ЗОНА. Проїзд (прохід) ЗАБОРОНЕНО”. Не порушуйте ці вимоги.

Бувають ситуації, коли громадяни зривають поперджувальні знаки та проходять далі. Люди повинні розуміти – пошкодивши знак, ви не зміните напрям прольоту снаряду та кулі. А за пошкодження державного майна встановлена кримінальна відповідальність.

Виконуйте вимоги військових, які несуть службу на полігоні. На них покладений обов’язок вас застерегти від помилок, ціною яких може бути ваше здоров’я або навіть життя.”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ