“Дитячий” довгобуд на Гвардійській

ДНЗ на Гвардійській

Ще літом, 30 липня, Кабінет Міністрів вніс зміни до переліку проектів, що можуть реалізовуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. В величезному списку є і наша область, на яку виділили майже 75 млн. грн. П’ята частина цих коштів – 17 млн. грн. – була дана для реконструкції солдатської їдальні по вул. Гвардійській, 15 під дошкільний навчальний заклад – дитячий садочок.

Також влітку губернатор дав розпорядження Сторожинецькій РДА взяти на контроль роботи по цьому об’єкту та проводити постійний моніторинг проведених робіт.

Будівля велика та дуже важлива для міста – садочок, за попередніми даними, зміг би прийняти до 300 дітей, при чому на черзі в Управлінні освіти стоїть біля двухсот, а групи в дошкільних навчальних закладах зараз перевантажені.

З тих пір, як Уряд прийняв рішення виділити кошти, пройшло 2 місяці. Фотографії зроблені декілька днів тому, а для порівняння – фотографії з попередньої статті про садочок на Гвардійській від 21 серпня.  Зверху – старі світлини, знизу – теперішній стан.

1212

5

Як ми бачимо, зміни на лице. Стіна позбулася пінопласту… і все. Напевно, будь-яка людина уявляє майданчик, на якому проводяться будівельні роботи, трохи не так – крани, бетономішалки, вантажна техніка, заклопотані люди в уніформах та касках, прораб з великим набором нецензурної лексики, метушливий головний інженер з якимись кресленнями в руках і олівцем за вухом, можливо навіть комісія високопосадовців на чолі з першими людьми району тощо.

1112

2

Але ні – робочий день. Тиша.

227

3

Зміни таки є – рослинність десь стала більшою, десь меншою. Бруківку, яка встановлена навкруг будівлі, вже майже не видно.

137

ДНЗ на Гвардійській

Можливо, всередині проводяться облицювальні роботи або повним ходом йде облаштування приміщень. Знадвору не видно, а будівля замкнена.

Тут можна багато обурюватися. Ми постійно чуємо про те, що держава дбає, дає і забезпечує. Держава забезпечила, уряд виділив кошти. Два найбільших об’єкти, що були профінансовані в Чернівецькій області – це наш садочок та школа в Йорданештах Глибоцького району, на яку виділили майже 22 млн. грн.

Якщо хтось їхав або буде їхати з Сторожинця в Глибоку – можете звернути увагу на будівництво там, з дороги його добре видно. Декілька кранів, багато техніки та будівельників. Кошти використовують, адже селу потрібен новий навчальний заклад.

Хто винен в тому, що за 2 місяці не видно ніяких зрушень? Що заважає розпочати роботи? Ці питання скоріше риторичні і відповіді ми, напевно, не почуємо. Гучні слова про розвиток та забезпечення добробуту, які звучать на кожній нараді у високих кабінетах – без підкріплення дією залишаються просто словами.

Місту потрібен садочок. Це і розвантаження наших ДНЗ, це нові робочі місця. Це багато переваг та зручностей для жителів Сторожинця. Виникають великі сумніви – а чи встигнуть до кінця року закінчити його? Адже в наступному, 2016, році кошти заберуть назад до бюджету.

Іван Собот

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ