“Чесна весна, відповідальна осінь” від руху “Чесно”

Чесно

Сьогодні, 7 жовтня 2015 року, у приміщенні зали засідань Сторожинецької районної ради відбулася зустріч із громадськими активістами – Андрій Кучуран –  регіональний кординатор Руху Чесно в Чернівецькій області і Павло Тодорович – представник громадської ініціативи “Інфоключ”, які завітали до нас у рамках всеукраїнської акції “Чесна весна, відповідальна осінь” для презентації діяльності руху “Чесно” і обговорення прозорості і законності виборів.

Основна мета заходу – звернути увагу громадськості на гасла та обіцянки кандидатів і їх відповідність реальним можливостям місцевих депутатів. В рамках обговорення було презентовано “Світлофор кандидатських обіцянок”, який демонструє різницю між популістськими гаслами та реальними повноваженнями майбутнього депутата місцевої ради, згідно чинного законодавства.

Світлофор

Рух Чесно створений у 2011 році на базі 12 громадських організацій.  Своєю метою рух називає активізацію суспільства задля очищення майбутнього парламенту від недостойних депутатів. Символ кампанії – часник – обрано як “засіб дезінфекції та боротьби з нечистою силою”. Координаційні ради руху “Чесно” діють майже у всіх областях України.

Чесно

Мала кількість учасників дозволила присутнім плідно поспілкуватись із активістами. Обговорити проблеми району, виборчого процесу і політичної ситуації в Україні. А також підкріпила впевненість активістів “Чесно” ще активніше працювати із нашим районом. Можливо до виборів відбудеться ще одна зустріч дещо іншого формату.

На заході закликали сторожинчан бути активнішими у пізнанні своїх прав і можливостей впливу на владу.

Категорія: Політика
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ