Немає правди – немає дороги

Давидівська дорога

На протязі останніх майже 5 років в селі Давидівка нашого району тліє конфлікт щодо невеличкої земельної ділянки, яка, нажаль, є дорогою та єдиним заїздом до двох господарств.

До нас звернулися жителі села Давидівка з проханням висвітлити для громади їхню проблему.

Сталося так, що по вул. О. Кобилянської в селі є заїзд до двох домогосподарств, який є єдиним. З іншого боку добратися на автомобілі – неможливо. Без цієї дороги до жителів цих будівель не може доїхати швидка допомога, пожежна машина тощо. Вони навіть не можуть на подвір’я завезти дрова для опалення на зиму.

Там живуть декілька багатодітних сімей. Вони неодноразово зверталися в селищну раду, в РДА, до суду з вимогою забезпечити безпечний та безперешкодний доступ до їх осель.

Давидівська дорога

Біля дороги з обох боків знаходяться обійстя інших жителів села. Один з них, громадянин В., перебувачи з ними, за їхньою розповіддю, в недобросусідських відносинах, та в той час, коли голова села знаходився в зоні АТО, 25 червня 2015 року отримує від сільської ради схему виносу земельної ділянки площею 0,1137 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, яка якимось чином частково займає гравійну дорогу, що існує вже багато років.

До цього на дорозі самовільно був встановлений дерев’яний паркан, який демонтувала виконавча служба за рішенням суду, який за таких обставин дійшов обгрунтованого висновку про наявність підстав повернути Давидівській сільській раді самовільно зайняту земельну ділянку між будинками 112-б та 116 по вул. О. Кобилянської та приведення її у попередній стан.

Давидівська дорога

На таке рішення суду була подана апеляція, але апеляційну скаргу було відхилено, а рішення Сторожинецького суду залишилося в силі.

Сім’ї заблокованих будинків зверталися до Сторожинецької РДА та до Сторожинецького РВ ДСНС по допомогу у вирішенні питання заїзду до дороги.

Давидівська дорога

Давидівська дорога

Та незважаючи на висновки ДСНС та рекомендації райдержадміністрації, нещодавно на багатостраждальній дорозі розпочалося встановлення вже бетонного паркану.

На захист прав жителів двох заблокованих будинків піднялася майже вся вулиця. Деякі навіть погрожували, що у випадку, якщо сільська рада не прийме міри, вони перейдуть жити до будівлі Давидівської сільради, оскільки до моменту початку заморозків вони не можуть завезти дрова до своїх осель.

Для прояснення ситуації були написані декілька запитів на надання інформації з метою прояснити цю ситуацію та докорінно її проаналізувати.

Давидівська дорога

Давидівська дорога

Ми плануємо відслідкувати розвиток подій щодо цієї дороги.

Також зазначимо, що під час підготовки матеріалу до публікації землевпорядник Давидівської сільської ради написав заяву про звільнення, а сама сільрада після цього об’явила конкурс на заміщення вакантної посади.

Оголошення про це було розміщено в останньому номері районної газети “Рідний край” від 30 жовтня. На нашу думку, вартує замислитись, чи це простий збіг обставин.

Давидівська дорога

В свою чергу депутати та громадські діячі, які слідкують за цією подією, звертаються до правоохоронних органів з проханням перевірити діяльність чи бездіяльність Давидівської сільської ради щодо питання забезпечення заїзду до двох житлових будівель по вул. О. Кобилянської.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ