У коледжі провели семінар спеціалісти “Stihl”

Семінар

 Відповідно до плану-графіку заходів з охорони праці по Сторожинецькому лісовому коледжу на 2015 рік та попередньо досягнутих домовленостей з представництвом компанії «STIHL» в Україні минулого тижня на базі коледжу відбувся непересічний захід – навчально-виробничий семінар для студентської молоді.

Місце проведення цього яскравого дійства – кабінет охорони праці та майданчик підготовки лісорубів. Аудиторія слухачів включала студентів, викладачів, адміністрацію, учасників змагань лісорубів, представників служби охорони праці коледжу.

Педагогічний колектив, студентський актив, співробітники та запрошені гості відкритого безпрецедентного навчально-виробничого спільного заходу популяризації культури використання висококласного професійного інструменту і обладнання, визнаного у світі лідера – ТОВ «Andreas Stihl», були надзвичайно приємно вражені високим рівнем представництва компанії.

Співробітниками компанії «STIHL» було надано сучасний інформаційний супровід, презентацію новітніх технологій та моделей професійної техніки ТОВ «Andreas Stihl», задоволено практичний інтерес студентів-ентузіастів, майбутніх фахівців галузі лісового господарства. Власне, програма семінару була поділена на два блоки: теоретичний та практичний.

3

Теоретичний блок містив наступні питання:

  1. Динаміка просування продукції “Stihl” на сучасному ринку професійного інструменту в Україні за останні декілька років, зокрема попит з боку лісогосподарських підприємств, закладів освіти, населення.
  2. Специфіка ринку професійного інструменту та обладнання “Stihl” в Україні, доступність продукції, мережа представництв компанії, зворотний зв’язок: споживач-продавець.
  3. Технічна характеристика лінійки професійних популярних бензопил “Stihl”, особливості експлуатації у лісосічних умовах, періодичність обслуговування, специфіка ремонту, переваги і недоліки.
  4. Технічна характеристика лінійки професійних популярних мотокущорізів “Stihl”, особливості експлуатації , періодичність обслуговування, специфіка ремонту, переваги і недоліки.
  5. Носій прогресу, унікальність бренду “Stihl”, нові лінійки бензо-, мото- техніки “Stihl” (М-тронік), акумуляторні пили, нові засоби індивідуального захисту, гарнітура, спорядження, допоміжне обладнання.
  6. Кар’єрний ріст у компанії “Stihl”, співпраця з закладами освіти лісової галузі.

Практичний блок питань:

  • Майстер-клас у вправі «монтаж ланцюга бензопили на швидкість» від студента четвертого курсу спеціальності «Лісове господарство» Червоняка Максима Георгійовича, який нещодавно впевнено виборов першість серед юніорів на Всеукраїнському конкурсі-змаганні лісорубів -2015, що проходив на Київщині.
  • Презентація новинок “Stihl”, демонстрація практичних можливостей найпотужнішої бензопили у світі, а також технологій «М-tronik», засобів індивідуального захисту при роботі з бензопилами, мотобурами та мотокущорізами на майданчику підготовки лісорубів.

2

Особливо хочеться відмітити чудові інформативні виступи з яскравими мультимедійними презентаціями і демонстрацією відеосюжетів, практичний показ технічних можливостей бензопил, мотобурів та мотокущорізів, гарнітури та обладнання, які були здійснені спеціалістами технічного відділу ТОВ АНДРЕАС ШТІЛЬ Карповим Павлом Петровичом та Абраменком Ігором Павловичом.

Надзвичайно яскраво і компетентно для цільової аудиторії регіональними представниками Західної України Цимбалюком Сергієм Ісаковичом та Солодким Олегом Петровичом було подано інформацію щодо динаміки просування продукції “Stihl” на сучасному ринку  професійного інструменту в західному регіоні України, зокрема попит з боку населення та лісогосподарських підприємств, презентовано публіці цікавий історичний екскурс компанії «Andreas Stihl», шлях до світового визнання і надзвичайно високоякісного виробництва. Жваво підключились до дискусій та консультацій по продукції і спеціалізовані дилери м. Чернівці, м. Сторожинець.

Загалом захід відбувався і проходив на піднесеному настрої, з цікавістю, зворотним зв’язком глядачів, ентузіазмом викладачів та студентів. Всього у заході взяли участь понад 70 студентів спеціальності «Лісове господарство», 7 викладачів, 5 співробітників коледжу.

Варто відзначити, що символічно день проведення семінару збігся з батьківськими зборами на ІІ, ІІІ курсах. Отже, батьки студентів принагідно навідувались на господарський двір коледжу і, що цікаво, взяли безпосередню участь у практичному блоці семінару.

Можливість долучитися до старшокурсників спеціальності «Лісове господарство» мали також студенти молодших курсів, що є потужним мотиваційним чинником, тому що саме найуспішніша група третього курсу спеціальності «Лісове господарство» була обрана для участі у заході.

Бездоганно виконаний майстер-клас Червоняком Максимом, який показав неймовірний результат часу монтажу – 16 секунд, став предметом гордості його наставників, результатом клопіткої, наполегливої, ретельної підготовки до змагань нашого вихованця та красномовним прикладом успіху для молодших колег-студентів і присутніх батьків. Адміністрація коледжу переконана, що подібні заходи є невід’ємною складовою профорієнтаційної роботи педагогічного колективу і мають неабиякий вплив на зміцнення позитивного іміджу нашого навчального закладу.

Окремо хочеться подякувати представництву компанії «STIHL» за доречний подарунок – бензотример «Stihl HS-45» (інструмент для догляду за декоративними рослинами). Студентство сприйняло подарунок з особливим захопленням, тому що матимуть можливість у найближчій перспективі протестувати його на власному досвіді під час навчальних практик.

Джерело: Інженер з охорони праці Сторожинецького лісового коледжу Слюсарчук Аліна Олександрівна

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ