Мати власне хобі – це можливість виразити себе

Хобі у твоєму житті

“Хобі у твоєму житті” – під такою назвою відбулась світська вечірка в сільській бібліотеці-філії №31 села Старі Бросківці, де працює завідуючою Многодітна Армонія Михайлівна.

В заході взяла участь Марія Савівна Єремійчук, яка прибула із своїм чоловіком Миколою Петровичем та онуком Водославським Сергієм Івановичем, лікарем-стоматологом. Марія Савівна за професією медик, за покликанням душі – поет. Вона висловлює на папір свої відчуття, – любов, доброту, щирість, вміння прощати, – які полонять її душу та має талант  правдиво розповісти про людину-трудівника, доводячи красу справедливого життя людей.

Читання – безумовно це прекрасне хобі, любов до книги притаманна будь-якій розумній людині. Щоб розповісти про свою любов до книги, на захід запросили кращих читачів бібліотеки – сім’ю Пашняків: голову сімейства Іллю Михайловича, його дружину Сільвію Октав’янівну та сина-восьмикласника Івана, який брав участь у районному огляді “Найкращий читач року”. В сім’ї Пашняків є своя власна бібліотека, у якій  нараховується близько тисячі  книг, частину з яких вони подарували сільській бібліотеці та навчально-виховному комплексу. У своєму виступі Ілля Михайлович закликав молоде покоління до читання книг.

2

Про своє співоче дитинство, юність і теперішнє життя розповіла нам Домка Костянтинівна Іліка, яка закінчувала свій виступ піснею.

Протягом століть люди вирощують квіти. Таке  захоплення у Родіки Михайлівни Кордубан, яка багато років працювала секретарем сільської ради, а потім- сільським головою. Ця дивовижна жінка вирощує прекрасні тюльпани, гладіолуси, троянди. Серед такого царства вона живе і йому сама дає життя, віддаючи всі свої сили, час та тепло.

3

Хліб здавна  вважається символом святості, символом радості, щастя, здоров’я та багатства. Секретами домашньої випічки хліба, приготування різних страв розповіла нам Гловацька Віоріка Радівна, для якої робота з борошном стала мистецтвом, змістом усього життя .

У Старих Бросківцях є багато майстринь, які вкладають душу у свої вишивані витвори. На заході була присутня Георгіна Миколаївна Красовська, яка розповіла про своє хобі – вишивання рушників та сорочок, зразки яких вона принесла з собою.

Сільський голова Прунь Ілля Михайлович, який вшановує традиції та звичаї села, щиро подякував всім присутнім за активну участь , а особливо – Армонії Михайлівні, організатору заходу. Музичний супровід заходу створили учасники художньої самодіяльності, які закоханні у чарівний світ пісні.

1_2

У п’ятницю, 18 грудня у бібліотеці-філії № 8, с. Буденець відбулося подвійне свято: світська вечірка “Хобі у твоєму житті” та святкування дня Святого Миколая.

Розповідати про свої захоплення прийшли учні 6-го класу під керівництвом Савчук Людмили Василівни, вчительки трудового навчання і художнього мистецтва.

Людмила Василівна – надзвичайно талановита та добра людина, яка вже протягом 23-х років трудиться на нелегкій вчительській ниві, передає учням свої вміння, талант та виховує у дітей любов до прекрасного. У неї вишивають не тільки дівчата, але й хлопці. Кожен з учнів представив свої роботи і розповідали про своє хобі.

1_1

На заході була присутня і активна читачка бібліотеки Татулич Олена, яка висловлює свої думки на папері. Вона приємно здивувала гостей своїми віршами – “Для сина”, “Зі святом”, “Бібліотека”. Також зізналась, що дуже любить вишивати і що в неї є чимало робіт для різних нагод.

У бібліотеці були оформлені виставки-хобі “Таємниці бісерного мистецтва”, “Стіжок до стіжка – вишивки краса”. В честь наближення дня Святого Миколая дітей пригостили солодощами, а найактивнішим вручили невеликі подарунки. У виконанні Терон Олени прозвучали пісні “О, хто, хто Миколая любить” та “Мамина сорочка”.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ