Семеро учнів Давидівської ЗОШ знову госпіталізували

Давидівська ЗОШ

Сьогодні близько обіду до Сторожинецької ЦРЛ з Давидівської ЗОШ на двох каретах швидкої допомоги привезли семеро дітей, учнів Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст. По дорозі двом дітям поставили крапельниці. Діти різного віку і всі вони постраждали від отруєння невідомою речовиною в школі ще у вересні.

Як розповіли в приймальному покої, у школярів високий тиск, – 140 на 80, – вони скаржаться на головний біль та запаморочення. Також у всіх підвищена температура – 37-38° С.

2

“Зараз абсолютно всім дітям краще, проявів, що були, – у когось серце поболювало, у декого живіт, – уже нема, тиск у всіх нормальний. Всі активні, сміються, поїли нормально, все добре. Ознак якогось отруєння або інфекційної хвороби також зараз немає. – пояснює заступник головного лікаря Сторожинецької ЦРЛ з питань охорони материнства і дитинства Микола Васильович Дідух. – Це ситуація, яка не пов’язана з якимось новим чинником, або таким, який діє далі.

Для того, щоб виключити більш серйозні захворювання дітей – вони будуть дообстежуватися, в тому числі в обласній дитячій лікарні. Двох покладуть на стаціонарне обстеження, а по мірі отримання результатів аналізів – будемо оцінювати ситуацію, направимо і інших дітей на дообстеження.

Взяли загальні хімічні аналізи крові, запланувати двох дівчаток направити до дитячого невропатолога в Чернівці. Ці діти вже обстежувалися в обласному центрі. Тоді особливих відхилень в стані здоров’я не виявили, результати були такі самі, як і у нас.

Лікарі напоготові та не зацікавлені щось приховувати. Ми маємо такі ж заключення, як і школа. Той чинник, який подіяв на дітей у вересні, не може діяти на дітей в грудні. Тоді було виявлено у слідових кількостях залишки хімічних елементів фарби. Вони тоді вже не впливали на стан здоров’я. І їх немає в організмі немає давно. Признаків гострого отруєння чи інфекційної хвороби немає у жодної дитини.

Більше настрої панічні у дорослого населення Давидівки передаються на дітей, а діти на це реагують – у них більш лабільніша нервова система.

Серед школярів Давидівської ЗОШ відхилень або якихось перебільшень від середніх показників захворюваності немає. Вони такі самі як і у інших школах по району.”

Нещодавно ми висвітлювали події в школі та брали інтерв’ю у Лізи Миколаївни Мишко, де вона розповідала про незвичну ситуацію з захворюваннями дітей. Поки що комісія, яка займається розслідуванням отруєння дітей, коментарів не дає.

Вчора відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка працює при Сторожинецькій РДА. На ній розглядалося питання про проведені заходи щодо виявлення причини отруєння школярів та викликадів Давидівської ЗОШ.

Тоді члени комісії під головуванням першого заступника голови РДА Діани Миколаївни Ковальчук вирішили перевірити статистичне відхилення захворюваності дітей в Давидівці з іншими населеними пунктами району, а Сторожинецькій ЦРЛ спільно з Управлінням освіти запропонувати батькам дітей, які потерпіли внаслідок отруєння, пройти саніторно-курортне лікування в дитячому санаторії “Садгора” терміном від 1 до 3 місяців.

Категорія: Новини району Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ