Представникам громад Сторожинецького району розповідали про енергоефективність

Нещодавно в Сторожинецькій районній бібліотеці відбувся тренінг з представниками громад району на тему “Енергоефективність та енергетичний менеджмент для об’єднаних громад”. Захід проводили тренери “Центру розвитку місцевого самоврядування”.

Присутнім розповіли про організацію сучасної системи енергоменеджменту та впровадження його в об’єднаних територіальних громадах, застосування енергетичного моніторингу.

Звернули увагу на систему контролю за витратами енергоресурсів в бюджетних установах та енергоефективну модернізацію громадських будівель. Представникам громад розповіли про неінвестиційні та маловитратні заходи з енергозбереження.

Особливу увагу звернули на відносини в багатоквартирних будинках та розробку стратегій утримання будинку та прибудинкової території, а також на загальний огляд законодавства в сфері енергоефективності.

Були продемонстровані приклади сучасної гідроізоляції дахів багатоповерхівок, як альтернативу облаштуванню шатрових дахів, а також приклади протипожежної обробки поверхонь.

Тренери розповіли про енергоефективну модернізацію громадських будівель та поділилися досвідом проектів, що впроваджуються GIZ. Презентацію можна завантажити тут.

Значну увагу було приділено правильному встановленню віконних систем та їх правильному вибору, відповідно до нових державно-будівельних норм, які увійшли в дію з 1 травня 2017 року.

Бажаючі можуть завантажити презентацію для ознайомлення, натиснувши тут.

Категорія: Важливо Відео Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ