97 метрів повітря за 30 мільйонів гривень

3

Однією з проблем Сторожинця являється автомобільний міст через річку Сірет, який знаходиться на вул. Клинівській.

Конструкція була пошкоджена під час повені 2010 року – тоді обвалилася половина проїжджої частини. Для ремонту моста задіяли Вінницьке МБУ-4.

Підприємство майже за 1,45 млн. грн. демонтувало 4 прольоти та 3 опори, укріпило береги та облаштувало тимчасовий пішохідний міст, яким не гребували користуватися і автолюбителі.

Наразі недобудований автомобільний міст довжиною майже 97 метрів знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг області.

Від мерії були написані звернення до різних інстанцій з проханнями допомогти у вирішенні проблемного для міста питання, адже, зі слів мера Сторожинця Миколи Миколайовича Карлійчука, відсутність моста подовжує шлях до Заріччя на 8 кілометрів, що є дуже незручним для масиву міста з майже 5-тисячним населенням.

Постає і логістична проблема – на Заріччі знаходяться декілька важливих для міста підприємств.

З Служби автомобільних доріг надійшла відповідь міському голові за підписом начальника Ігора В’ячеславовича Гаха, де зазначалося, що, незважаючи на щорічні пропозиції до Укравтодору щодо виділення коштів на продовження ремонтних робіт, фінансування не було і, ймовірно, не буде.

Мерії рекомендували розраховувати на обласний та районний бюджет, а також на кошти міської ради.

Лист Служби автомобільних доріг області

2

До Чернівецької ОДА з запитом щодо виділення коштів на ремонт моста звернувся депутат Верховної Ради України Рибак Іван Петрович. У отриманій відповіді за підписом в.о. заступника голови ОДА Усика Віталія Сергійовича зазначалося, що джерелами фінансування будівництва можуть стати кошти державного Фонду регіонального розвитку, а також субвенції з держбюджету на заходи щодо розвитку окремих територій Чернівецької області у 2016 році.

Зокрема, Сторожинецька РДА має право оформити документи по фінансуванню ремонту моста та направити їх для проведення відбору інвестиційних проектів, що можуть фінансуватися в наступних роках.

Відповідь на запит від Чернівецької ОДА

3

3_1

У відповіді на розглянутий запит Івана Петровича Рибака, у листі Кабінету Міністрів України за підписом заступника Міністра інфраструктури Омеляна Володимира Володимировича було зазначено, що через те, що оціночна вартість будівельних матеріалів та виконаних робіт зростає, орієнтовна вартість відновлення моста буде складати біля 30 млн. грн. 

Тобто з роками попередня сума збільшилася майже в три рази. В листі Міністерства інфраструктури зазначили, що фінансування робіт може бути виконане за рахунок коштів місцевого бюджету.

Відповідь на запит від Міністерства Інфраструктури

4

5

Мер міста прокоментував ситуацію навколо довгобуду на Сіреті, а також свої думки виказали місцеві жителі.

Незважаючи на кризову ситуацію в державі та зміну політичних еліт на місцевих виборах, міст показує приклад виняткової стабільності. Він жодним чином не змінився з 31 липня 2015 року і аж по сьогодні, 26 січня 2016 року.

Звичайно, ми не спеціалісти і не можемо стверджувати, але схоже, що до залізобетонних перекриттів та техніки на будмайданчику вже добралися вітер, вода та мороз. Щось десь облупилося, щось десь поржавіло. Повна комплектність вантажівок та автокранів вже також викликає сумнів.

5

4

Нажаль, бетонна конструкція не наділена добрим талантом демагога, тому їй, щоб з’єднати свої половинки, потрібно допомогти.

Можливо, якщо докладати зусиль до вирішення цієї проблеми буде весь депутатський корпус мерії разом з районною владою, діло зрушиться з пів-дороги і в Сторожинці також відбудеться урочисте відкриття нового моста.

Міст на Клинівській

2

А жителі Заріччя, які, напевно, не менш активні від жителів вулиць Олега Кошового та Лізи Чайкіної в Сторожинці або жителів Великого Кучурова, тільки подякують за сприяння у вирішенні їх проблем.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ