Нам 1 рік

Нам 1 рік

Сьогодні ресурсу “Сторожинець.Інфо” виповнюється один рік.

Рівно рік тому, 7 березня 2015 року, стартував наш інформаційний проект, як недержавне та незаангажоване джерело новин про Сторожинець та Сторожинецький район.

Головною та принциповою позицією було те, що ми висвітлюємо тільки ті події, які мають відношення до нашого краю, до наших краян та розміщуємо тільки унікальну інформацію, для якої ми є першоджерелом. Жодного разу ми не зробили передрук у будь-якого іншого видання.

Оскільки ми майже ніколи не розповідаємо про статистику роботи ресурсу, зараз хочемо приділити їй уваги.

За рік ми зробили більше 900 публікацій у 18 категоріях. Це матеріали на саму різну тематику – спортивні, культурні події, новини освіти, економіка, благоустрій, проблеми та діалоги, волонтерство тощо. Географія охоплення дописів дуже широка. Звичайно, найбільше відвідувачів з України. Але багато є переглядів з Італії, Іспанії, Португалії, Нідерландів, США, Польщі, навіть є постійні читачі з Кенії та Судану. Це одна з основних переваг електронного ЗМІ – як би не розкидало життя наших краян по земній кулі, вони завжди можуть подивитися новини саме про їх маленьку батьківщину з будь-якої точки світу.

Географія користувачів

Ще однією принциповою позицією є те, що ми не видаляємо (крім випадків використання нецензурної лексики) та не модеруємо коментарі, яких за рік користувачі залишили більше 5600. Нас дуже радує те, що в більшості своїй коментарі об’ємні, детальні та змістовні. Звичайно, не обходилося і без гумору та креативу від відвідувачів.

Всі новини, які розміщуються на Сторожинець.Інфо, дублюються на наших сторінках в соціальних мережах: Facebook, VK, Twitter, Одноклассники.

Найбільш потужним продовженням нашого ресурсу є група Life in Storozhynets, робота якої стартувала майже одночасно з нами. Зараз там вже більше 3400 підписників – в більшості жителів Сторожинця та району. Адміністратори групи завжди знаходять чим розважити та зайняти публіку, а в коментарях інколи розростаються справжні баталії – бували ситуації, коли за ніч підписники залишали більше тисячі дописів.

У нас створений власний канал на YouTube – “Сторожинець.Інфо”. На ньому ми розмістили вже 194 відеозаписи, загальна тривалість перегляду яких склала 802 тисячі хвилин. Всі відеозаписи були створені, оброблені та розміщені нами. Звичайно, найбільш популярними стали відео з скандалами, дорожніми аваріями та пожежами.

Ми вперше показали жителям району як проходять сесії та виконкоми різних рівнів, записували привітання до свят, знімали пожежі та аварії, інтерв’ю та коментарі. Наша рубрика “Задайте питання”, в якій посадові особи відповідають на питання користувачів, взагалі стала унікальною на території області.

До кожної публікації ми додаємо унікальні фотографії, а з масштабних подій робимо фотозвіти. Наразі найбільшим став фотозвіт з святкування Дня Незалежності, де було розміщено біля 500 світлин. Всього за рік ми обробили та виклали в загальний доступ більше 7500 фото, абсолютна більшість яких зроблені на території Сторожинецького району.

Якщо за перший місяць роботи у нас було біля 3000 відвідувачів (унікальних ІР-адрес), то вже за минулий місяць, лютий 2016 року, ми мали вже 51 тисячу унікальних ІР-адрес. Щодня на Сторожинець.Інфо заходить до 2000 користувачів, а в піки, коли розміщуються шокуючі або скандальні новини, кількість відвідувань складає до 10 тисяч на добу.

Ми запрошували та запрошуємо долучатися до наповнення ресурсу авторів-колумністів і хочемо подякувати тим, хто писав для нас матеріали.

Можемо сказати, що наша робота не легка, але дуже цікава.

Дякуємо всім, хто допомагає наповнювати та підтримувати ресурс. Ми вчилися всьому майже з нуля – писати тексти, знімати фото та відео, робити інтерв’ю та статті, – та не плануємо зупинятися на досягнутому. А скільки ми перевели паперу на замітки та записи!

Надалі хочемо запустити рубрику з журналістськими розслідуваннями та щотижневий випуск аналітичного огляду новин про район.

І насамперед – дякуємо вам, дорогі користувачі, за те, що ви разом з нами. 

З повагою, колектив Сторожинець.Інфо. 

 

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ