Нам три роки!

Нам три роки

Дорогі читачі! Сьогодні ресурсу Сторожинець.Інфо виповнюється три роки. Ми почали публікувати новини про Сторожинець та Сторожинецький район в березні 2015 року, дотримуючись простого принципу – висвітлювати тільки ті події, які мають пряме відношення до наших краян і інформація про які є унікальною. Можемо впевнено сказати, що жодного разу ми не передрукували інформацію у будь-якого іншого видання.

За цей час ми підготували та опублікували більше 3000 статей на різноманітну тематику. Писали про культурні та спортивні події, знімали та публікували засідання виконкомів та сесій, проводили журналістські розслідування і давали можливість жителям району висвітлити проблеми, які їх турбують.

Охоплення дописів дуже широке. Звичайно, найбільше користувачів з України. Але багато наших краян, яких життя розкидало по земній кулі, мають можливість ознайомитися з подіями, які відбуваються на нашій рідній Сторожинеччині.

На Сторожинець.Інфо висловити свою думку може кожен читач. У нас дуже лояльна політика анонімного коментування – ми не модеруємо та не видаляємо коментарі, а єдиним жорстким правилом є вимога не використовувати нецензурну лексику.

Досить рідко (зазвичай раз в рік 🙂 ) ми публікуємо статистику роботи ресурсу. Сьогодні хотілося б поділитися цифрами.

За три роки читачі сайту залишили більше 12700 коментарів, збереження яких є одним з надзвичайно важливих наших пріоритетів.

Найбільш коментованою новиною за минулий рік став матеріал “Задайте питання головному лікарю Сторожинецької ЦРЛ”, який зібрав 177 дописів читачів.

Також об’ємне обговорення викликали авторська стаття “На святкуванні Дня Соборності сцену в РБНК прикрасили мапою України без Криму” (102 коментарі) та міні-розслідування “Дорослі пристрасті в дитячому закладі Банилова-Підгірного” (100 коментарів).

Щодня на Сторожинець.Інфо заходить в середньому 3-5 тис. унікальних користувачів, при чому інколи розміщення суспільно-важливих або резонансних матеріалів відзначається піками по 7-10 тис. користувачів на добу.

Три новини, які набрали найбільше переглядів за останній рік, стосуються ДТП – це “На Майдані в Сторожинці Ауді зруйнувала стіну шкільної столової” (15,6 тис. переглядів), “В Їжівцях поліцейський кросовер під час переслідування зніс бетонний стовп” (15,4 тис. переглядів) та “В Красноїльську Ауді з іноземною реєстрацією розрізала пішохода навпіл” (14,6 тис. переглядів)

Також в “топі” матеріал про Красноїльську маланку, стаття про “пограбування” цирковими єнотами продуктового магазину в Сторожинці, матеріали про загибель та поховання Героя Ярослава Козака, фотозвіти з святкування Дня міста тощо.

Назва матеріалу

Перегляди

На Майдані в Сторожинці Ауді зруйнувала стіну шкільної столової 15779
В Їжівцях поліцейський кросовер під час переслідування зніс бетонний стовп 15401
В Красноїльську Ауді з іноземною реєстрацією розрізала пішохода навпіл 14677
Красноїльська Маланка – 2018. Фото 14162
Задайте питання головному лікарю Сторожинецької ЦРЛ 14141
Циркові єноти завдали магазину в Сторожинці збитків на 46 тисяч гривень? 12414
В ДТП у Верхніх Петрівцях загинув молодий хлопець 11565
Сторожинець відсвяткував День міста. Частина І 11499
Летальне ДТП на Майдані в Сторожинці. Ауді з іноземною реєстрацією збила пішохода 11050
В Верхніх Петрівцях перекинувся позашляховик. Водій загинув на місці 10110
Сторожинеччина попрощалася з Ярославом Козаком 9833
Ярослава Козака, який загинув в зоні АТО, доставили додому. Прощання з ним відбудеться завтра, 4 лютого, в РБНК 9584
Трагічне ДТП в Панці. В результаті удару легковика в електроопору загинув молодий хлопець 9553
В зоні АТО загинув сторожинчанин Ярослав Козак 9375
На святкуванні Дня Соборності сцену в РБНК прикрасили мапою України без Криму 9084
До “Вікна життя” Сторожинецької ЦРЛ поклали маленького хлопчика 8712
В Сторожинці вітер зривав дахи з будівель та валив дерева. Велика частина району без електропостачання 8439
В Буденці зіткнулися мікроавтобус та легковик. Троє осіб доставили до Сторожинецької ЦРЛ 8420
Сторожинець відсвяткував День міста. Частина ІІ 8310
На Майдані в Сторожинці ВАЗ збив двох пішоходів – бабусю з внуком 7775

На нашому каналі у YouTube ми розмістили вже 510 унікальних відеороликів, а кількість підписників днями перевищила 1 тисячу. За минулий рік наші відео переглянули 167 тисяч разів, сукупна тривалість перегляду яких склала 1 мільйон хвилин. За три роки всі відеозаписи набрали майже 600 тис. переглядів загальною тривалістю 2,8 мільйона хвилин.

Очолює Топ-10 переглядів відеороликів за минулий рік відео “Жителі Банилова-Підгірного обурилися через поліцейський пост в селі” з матеріалу “Жителі Банилова-Підгірного протестували через поліцейський пост в селі“.

Минулого року, виконуючи указ Президента про блокування російських соцмереж в Україні, ми припинили дублювати новини на Вконтакті та Однокласники і зараз ведемо власну сторінку ресурсу тільки на Фейсбук.  За рік кількість наших підписників у цій соцмережі збільшилася майже втричі, до 3,6 тисяч з щотижневим охопленням в декілька десятків тисяч читачів.

Закривши групу ВК “LifeInStorozhynets”, ми розпочали роботу над ФБ сторінкою “Life in Storozhynets” та у соцмережі Instagram, нещодавно створивши там спільноту  life_in_storozhynets, яка зараз активно набирає обертів.

Минулого року ми продовжували створення та підтримку гіперлокальних ЗМІ по типу Сторожинець.Інфо в інших районах Чернівецької області. Вже зараз працюють сайти Новодністровська, Хотина, Кельменців, Глибоки, Герци, Кіцманя та Заставни. Всі посилання є внизу сторінки.

Вже бачимо, що в деяких районах спостерігається великий інформаційний “голод”, а в деяких – жорстка конкуренція за новини та читача. Наш досвід, як першого гіперлокального сайту у Чернівецькій області, ми плануємо і надалі передавати тим, хто бажає чесно та неупереджено висвітлювати новини про свій край.

Хочемо подякувати тим, хто допомагає наповнювати та підтримувати Сторожинець.Інфо! Ми нікому не відмовляли у публікації, і завжди запрошуємо до співпраці.

Ми пройшли довгий шлях у громадській журналістиці і всьому вчилися майже з нуля тільки тому, що хочемо бути для вас найкращим новинним ресурсом про Сторожинеччину.

Дякуємо вам, дорогі читачі, за те, що ви разом з нами!

Категорія: Важливо Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ